Nieuws

Niet één, maar twee van onze jeugdteams staan in de finale van de Beker van Oost-Vlaanderen.
Zowel de U16A als de U21A konden hun plek verzilveren na een spannende wedstrijd!

 

Onze jongens van de U16 A en U21 A zijn nog steeds on track, na winst in de kwartfinales van de Beker van Oost-Vlaanderen.

 

Onze club werd gecontacteerd door Aalst Sport, met de expliciete vraag om geen wagens te parkeren op het basketterrein voor de sporthal, of de ingang van de sporthal.
Omwille van veiligheid is dit niet toegestaan.

BINNENKORT

OVER ONZE CLUB

Zoals ons stamnummer (5030) doet vermoeden, zijn we één van de jongste basketclubs van Vlaanderen. In april 2013 besliste het toenmalige jeugdbestuur een nieuwe vzw te stichten en op 21/05/2013 werd Basketclub Erembodegem vzw geboren dankzij de publicatie in het Belgisch Staatblad. Dankzij een snelle procedure volgde onmiddellijk erkenning bij de Vlaamse Basketballiga en de Stad Aalst, zodat spelen in seizoen 2013-2014 meteen mogelijk werd.

“Een onbeschreven blad is het begin van een nieuw boek”, zegt een citaat van een Nederlandse dichter. Wij hebben alvast enkele mooie pagina’s gevuld aan de start van dit nieuwe boek.

Een eerste seizoen om nooit te vergeten, want vanop letterlijk de achterste banken van de Oost-Vlaamse Basketbal Vlaanderen afdeling konden we een mooi eindresultaat voorleggen en meteen ons diploma ophalen voor de kampioenschapstitel in 4e provinciale. Daarnaast leverden ook onze jeugdploegen direct knappe prestaties met o.a. een finaleplaats in de Beker van Oost-Vlaanderen voor de U12A.   Door de jaren heen volgen er nog sportieve successen zoals een kampioenschapstitel in 3e provinciale en een kampioenschaptitel voor onze U14A in 2017-2018.  Ook na de hervorming van jeugdcompetitie door Basketbal Vlaanderen konden verschillende teams reeds proeven van het basketten op niveau 2.

We maakten de voorbije jaren duidelijke keuzes in onze 3 sportieve pijlers: play the game, ref the game en coach the game!  We willen met andere woorden een kwalitatieve opleiding bieden aan iedereen die graag speelt, reft of coacht en basketbal een warm hart toedraagt.  Op elk van deze pijlers wordt er binnen onze werking stevig ingezet.

Van bij de start was onze missie “We LEAD basketball”.  Vandaag kunnen we zeggen dat we heel hard werken aan het Lokale karakter van de club onder andere door samenwerkingen met lokale handelaars voor al onze events.  Daarnaast dragen we een familale sfeer binnen de club heel hoog in het vaandel. Dit zodat BBC Erembodegem een club kan zijn waar iedereen iedereen kent en waar een groot Engagement zowel van ouders, spelers, coaches, vrijwilligers en bestuur dagdagelijks aan de basis ligt van een succesvolle werking.  Succesvol in zijn meest ruime betekenis want succes wordt nu eenmaal niet enkel gemeten door behaalde resultaten.  Toch verliezen we onze Ambitie niet uit oog en blijven we streven naar een zo ruim mogelijk sportaanbod op maat van al onze leden.  Daarnaast trachten we onze vernieuwde seniorwerking, die volop inzet op instroom van eigen jeugd, naar een hoger niveau te tillen om zo ook deze teams verder op de Oost-Vlaamse basketbalkaart te zetten.  Echter bewaken we constant dat deze ambitie nooit de Duurzaamheid van ons beleid in het gedrang brengt.  Met trots kunnen we dan ook stellen dat de voorbije financiëel zeer woelige tijden ons niet hebben klein gekregen en onze werking nooit hebben beïnvloed.

Mijn woord hebben jullie alvast: samen met alle 5030-familieleden blijven we mooie pagina’s toevoegen aan het prachtige BBC Erembodegem boek.

Sven Demaret - Voorzitter

© website powered by Twizzit.com