Nieuws

Woensdag 27 september 2023 is jouw kans om onze mooie club in de kijker te zetten. 

Tijd om je outfit te rocken, of neem je sporttas mee naar school, en toon je klasgenoten en leerkrachten dat je 5030 in je hart draagt! 

They did it! 
Onze U18A jongens wisten zich te plaatsen voor de finale van de Beker van Oost-Vlaanderen.

Onze sportieve cel is reeds volop bezig met de voorbereidingen naar het komende seizoen.
Daarom lanceren wij nu al de oproep naar coaches voor seizoen 2023/2024.

BIG NEWS!

Volgend seizoen 2023-2024 laten we de meisjes aan het woord binnen de club.
We zetten vol in op een extra damesteam.

Hiervoor organiseren we binnenkort try-outs.

 

Ook onze prachtige sport kan niet zonder vrijwilligers.

Tafelofficials, scheidsrechters, ploegverantwoordelijken, bestuursleden, dames en heren van de was, ... 
Allen dragen ze wekelijks hun steentje bij om ons verantwoord en zorgeloos te laten sporten.

Onze U18A plaatste zich na een echte thriller voor de halve finales van de Beker van Oost-Vlaanderen, ten koste van Jeugd Amon Gentson!
Eindstand: 60 - 63

Volgende afspraak: 15 april 2023, in Geraardsbergen, waar we het opnemen tegen KBBC Wezen-vrienden.
Supporters massaal op post!

BINNENKORT

OVER ONZE CLUB

Zoals ons stamnummer (5030) doet vermoeden, zijn we één van de jongste basketclubs van Vlaanderen. In april 2013 besliste het toenmalige jeugdbestuur een nieuwe vzw te stichten en op 21/05/2013 werd Basketclub Erembodegem vzw geboren dankzij de publicatie in het Belgisch Staatblad. Dankzij een snelle procedure volgde onmiddellijk erkenning bij de Vlaamse Basketballiga en de Stad Aalst, zodat spelen in seizoen 2013-2014 meteen mogelijk werd.

“Een onbeschreven blad is het begin van een nieuw boek”, zegt een citaat van een Nederlandse dichter. Wij hebben alvast enkele mooie pagina’s gevuld aan de start van dit nieuwe boek.

Een eerste seizoen om nooit te vergeten, want vanop letterlijk de achterste banken van de Oost-Vlaamse Basketbal Vlaanderen afdeling konden we een mooi eindresultaat voorleggen en meteen ons diploma ophalen voor de kampioenschapstitel in 4e provinciale. Daarnaast leverden ook onze jeugdploegen direct knappe prestaties met o.a. een finaleplaats in de Beker van Oost-Vlaanderen voor de U12A.   Door de jaren heen volgen er nog sportieve successen zoals een kampioenschapstitel in 3e provinciale en een kampioenschaptitel voor onze U14A in 2017-2018.  Ook na de hervorming van jeugdcompetitie door Basketbal Vlaanderen konden verschillende teams reeds proeven van het basketten op niveau 2.

We maakten de voorbije jaren duidelijke keuzes in onze 3 sportieve pijlers: play the game, ref the game en coach the game!  We willen met andere woorden een kwalitatieve opleiding bieden aan iedereen die graag speelt, reft of coacht en basketbal een warm hart toedraagt.  Op elk van deze pijlers wordt er binnen onze werking stevig ingezet.

Van bij de start was onze missie “We LEAD basketball”.  Vandaag kunnen we zeggen dat we heel hard werken aan het Lokale karakter van de club onder andere door samenwerkingen met lokale handelaars voor al onze events.  Daarnaast dragen we een familale sfeer binnen de club heel hoog in het vaandel. Dit zodat BBC Erembodegem een club kan zijn waar iedereen iedereen kent en waar een groot Engagement zowel van ouders, spelers, coaches, vrijwilligers en bestuur dagdagelijks aan de basis ligt van een succesvolle werking.  Succesvol in zijn meest ruime betekenis want succes wordt nu eenmaal niet enkel gemeten door behaalde resultaten.  Toch verliezen we onze Ambitie niet uit oog en blijven we streven naar een zo ruim mogelijk sportaanbod op maat van al onze leden.  Daarnaast trachten we onze vernieuwde seniorwerking, die volop inzet op instroom van eigen jeugd, naar een hoger niveau te tillen om zo ook deze teams verder op de Oost-Vlaamse basketbalkaart te zetten.  Echter bewaken we constant dat deze ambitie nooit de Duurzaamheid van ons beleid in het gedrang brengt.  Met trots kunnen we dan ook stellen dat de voorbije financiëel zeer woelige tijden ons niet hebben klein gekregen en onze werking nooit hebben beïnvloed.

Mijn woord hebben jullie alvast: samen met alle 5030-familieleden blijven we mooie pagina’s toevoegen aan het prachtige BBC Erembodegem boek.

Sven Demaret - Voorzitter

© website powered by Twizzit.com